Laat uw Joomla website updaten!

Hackers worden steeds slimmer. Zo werden recent KPN, sinterklaasjournaal.nl en het Amerikaanse inlichtingenbedrijf Stratfor slachtoffer van een geslaagde hackpoging. Websites lopen helaas altijd een risico gehackt te worden. Helemaal uit te sluiten is dit niet, maar je kunt het risico wel verkleinen. Dit kun je zelf doen, maar Dlogic kan je hierin natuurlijk ook ondersteunen. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden.

Veiligheidsupdates
Joomla brengt gemiddeld 7 à 8 keer per jaar een veiligheidsupdate uit. Het is verstandig om deze updates op je Joomla website te installeren; je kunt ermee de kans verkleinen dat je website ten prooi valt aan hackers. Zie het als een soort APK keuring van je auto, het geeft geen garantie maar je loopt minder risico.

Als je naast de basiswebsite extra modules hebt geïnstalleerd (zoals een fotoalbum, een slideshow, video, twitterfeed, formulieren etc.) is het aan te bevelen deze ook te controleren op veiligheidsupdates. (te vergelijken met een kleine beurt voor je auto).

Joomla ontwikkelt daarnaast regelmatig nieuwe software versies (vergelijk het met andere software zoals Windows, waarvoor ook continu upgrades worden ontwikkeld.). Wil je dat jouw website op de nieuwste techniek draait dan kun je ervoor kiezen om hem volledig te upgraden naar deze nieuwe versie (een grote beurt).

Zelf doen of laten doen?
Je kunt zelf veiligheidsupdates installeren, het is niet moeilijk, maar het vereist wel nauwkeurigheid en in sommige gevallen een ftp programma (bv het gratis te downloaden Filezilla). Maak altijd vooraf een backup van je website en de database, bv. via het controlepaneel van de webhosting. Joomla brengt gemiddeld 7 à 8 keer per jaar een veiligheidsupdate uit. Met het maken van een backup incl. het installeren van een update ben je ongeveer een kwartier bezig. Veel mensen laten dit liever aan een Joomla expert over. Dlogic kan dit uiteraard ook voor je doen. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je website steeds optimaal is beveiligd is, zodat de kans op hacken kleiner is. Wil je het liever zelf doen, dan helpt Dlogic je graag op weg. Neem contact op voor een uitleg op maat.

Wat kost dit?
De kosten zijn afhankelijk van je wensen. Dlogic biedt drie mogelijkheden:

Jaarlijkse APK
Dlogic verzorgt jaarlijks alle basis veiligheidsupdates van de Joomla versie waar je website nu op draait, zodat je ervan verzekerd bent dat je basiswebsite optimaal beveiligd is. (gemiddeld 7 à 8 keer per jaar).
Tarief: € 50,- per jaar (excl. btw).

Kleine beurt
Dlogic controleert voor alle modules die geïnstalleerd zijn op je website of er updates zijn en installeert de nieuwste versies.
Tarief: € 7,50 per module (excl. btw)

Grote beurt
Als je graag wilt dat je website draait op de allernieuwste techniek kan Dlogic je volledige website ombouwen naar de nieuwste Joomla versie. Tarief: Op basis van nacalculatie (dit is afhankelijk van de complexiteit van de website)

Wat als ik dit niet doe?
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niets te doen. Het is niet onze bedoeling om klanten op kosten te jagen, maar wij zie het wel als onze taak om je hierin juist te adviseren en indien gewenst ondersteuning te bieden. Veiligheidsupdates zorgen voor een verkleind risico op hacken, helemaal uit te sluiten is het nooit. Mocht het toch gebeuren dat je website wordt gehackt, is het bij ons (of bij uw eigen webhhosting) mogelijk (tegen betaling) een back-up van de website terug te plaatsen. Wanneer je recent wijzigen hebt doorgevoerd op je website kan het betekenen dat deze opnieuw gedaan moet worden. Via het controlepaneel (meer info hierover vind je in het hostingcontrolepaneel) kun je zelf ook regelmatig een backup van je website en de database maken.

Neem contact op voor meer informatie of een nadere prijsopgave.