Voordelen Joomla 2.5

Maakt u gebruik van het CMS Systeem Joomla? Vele websites zijn door ons gerealiseerd in Joomla 1.5 of zelfs 1.0. Tegenwoordig realiseren wij alles in 2.5. Maar waarom steeds die update’s?

Joomla.org heeft bekendgemaakt dat Joomla! 1.5 niet langer ondersteund wordt. Dit betekent voor veel Joomla!-gebruikers een upgrade van hun Joomla! 1.5 site naar Joomla! 2.5. Bij het woord upgrade zien we de zweetdruppels al op menig voorhoofd verschijnen. Daarom willen wij graag de positieve kant van een upgrade laten zien. Hieronder zetten we nog even de voordelen van een upgrade naar Joomla 2.5 op een rij.

Voordelen van een Joomla! 2.5 migratie

1: Je site blijft veilig

De oudere versies van Joomla! worden niet verder doorontwikkeld. Dat betekent dat je je site niet meer hoeft te updaten. Lekker rustig misschien, maar het brengt ook grote risico’s met zich mee. Er zitten genoeg hackers klaar die graag profiteren van verouderde sites. Zonder updates om beveiligingslekken te voorkomen, hebben internetcriminelen vrij spel. Dat kan schadelijke gevolgen kan hebben voor je website en je reputatie.

2: Extensies blijven beschikbaar en up-to-date

Ontwikkelaars van Joomla!-extensies richten zich vooral op het doorontwikkelen van de nieuwste versies: extensies voor Joomla! 2.5 dus. Upgraden naar 2.5 is een manier om er zeker van te zijn dat je extensies blijven werken. Met een upgrade voorkom je dat er straks problemen ontstaan met een extensie die niet meer wordt doorontwikkeld, of zelfs niet ondersteunt.

3: Beter nu migreren dan blijven inversteren in een oude versie

Je bespaart kostbare tijd door direct een upgrade te doen. Het onderhouden van je site kost tijd. Je kunt deze tijd beter besteden aan een upgrade en het inrichten van een site die nog jaren mee kan. Het zou zonde zijn als je al die tijd besteed aan een site die je na verloop van tijd toch moet upgraden.

4: Meegaan met de ontwikkeling van de techniek

Niet alleen Joomla! ontwikkelt zich. Ook de techniek en de programmeertalen achter je website ontwikkelen zich voortdurend. Dit jaar nog zijn er nieuwe versies van PHP en MySQL uitgebracht. Verouderde websites kunnen niet profiteren van de voordelen van deze technische ontwikkeling. Daarnaast bestaat het risico dat hosters wel meegaan met de ontwikkeling. Dit kan ervoor zorgen dat je site op den duur niet meer goed werkt, of zelfs offline gaat. Bij websites die door ons gerealiseerd zijn hebben wij een speciale server voor alle verouderde websites.

5: Joomla! 2.5 is klaar voor de Smartphones

Eén van de meest ingrijpende veranderingen op het gebied van websites is toch wel de introductie van de Smartphone. De nieuwste templates voor Joomla! 2.5 houden rekening met weergave op mobiele apparaten.

Migreren: niet verplicht, wel …

Upgraden naar Joomla! 2.5 is niet verplicht. Ondanks de verhoogde beveiligingsrisico’s blijven de meeste Joomla! 1.5-sites gewoon werken. Joomla! 1.0 wordt ook niet meer ondersteund. Toch zijn er nog zat Joomla! 1.0 websites te vinden die vrolijk en stabiel door het leven gaan. Het gaat dan ook niet allemaal om veiligheid. Joomla! 2.5 zit vol met nieuwe features voor o.a. zoekmachineoptimalisatie en one-click upgrades.

Heeft u vragen over deze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op.